Steel HR

Vi har känt på nya Nokiaklockan

Withings klockor heter numera Nokia. Vi har känt på den senaste.

Publicerad Uppdaterad

Nej, Nokia lanserade ingen ny klocka på söndagens presskonferens. Inte heller Withings gjorde det, men Withings hade en ny klocka på CES-mässan i januari, och på presskonferensen meddelades det att alla Withingsklockor numera ska heta Nokia. Lite förvirrande kanske, men resultatet är i alla fall att vi ändå kunnat titta på en ny Nokiaklocka trots att ingen sådan lanserades.

Klockan som Withings lanserade hette Activité Steel HR. Vi är inte riktigt säkra på vad den heter nu men vi gissar på Nokia Steel HR.

Withingsklockorna har haft som idé att fokusera på de smartklockefunktioner folk faktiskt använder och uppskattar, till exempel stegräkning och notifieringar, och strunta i det där med appar. Det hela förpackas sedan i ett så klocklikt format som möjligt.

Steel HR visas upp på mässan med liten men tydlig Nokialogga, och även om den inte är riktigt lika smidig som de tidigare varianterna är det ändå en imponerande snygg och nätt klocka för att vara försedd med pulsmätare. Som framgår av namnet har den en stålkonstruktion. Bakom en riktig urtavla finns en liten display för notifieringar och stegmätning.

Batteritiden anges till upp till 25 dagar. Kontinuerlig pulsmätning finns som läge men då ska man nog inte räkna med sådana batteritider. Däremot mäter den som standard pulsen vid sömn och långsiktiga trender. Klockan ska också automatskt känna igen och logga när du drar igång någon form av motion eller träning.