Annons

Sony Smart Eyeglass Attach

Vi har testat Sonys smarta glasögon

Sonys Smart Eyeglass Attach fästs på vanliga glasögon. Vi har provat.

Publicerad Uppdaterad

Sonys senaste bidrag till wearables är smarta glasögon. Av allt att döma (produkterna är fortfarande på utvecklarversion-stadiet) kommer det handla om två versioner, ett par riktiga brillor och en variant som fästs på existerande glasögon. Vi har testat den senare.

Det är fortfarande rätt stora klunsar som ska hakas på glasögonen. När vi testar har de dessutom sladd till mobilen, men de har även bluetooth så man ska slippa den olägenheten.

I praktiken innebär de att du får en liten display i ögonvån, för mig placerad så att jag inte riktigt ser allt som visas på den, men jag gissar att det kan justeras. I Sonys demo tittar man på en tennismatch eller ett cykellopp på en TV, och i ögonvrån får man lite statistik. Något som i ärlighets namn precis lika gärna kunde visats direkt på TV:n.

Det är väl också det som är problemet med denna produkt. Sony har ett öppet programgränssnitt och hoppas att apputvecklare när tekniken väl finns ska hitta den killer-app som de smarta glasögonen behöver.
Smart Eyeglass Attach lär nog behöva monteras permanent på glasögonen för att sitta fast ordentligt på rätt plats, och de flesta lär nog tänka två gånger innan de smäller på en sån här grej på sina vardagsglasögon.