https://www.mobil.se/nyheter/video-och-molnappar-i-n-sta-ios
506579
Nyheter
27 dagar kvar

Video och molnappar i nästa iOS

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/639091.jpg?itok=vr5XUWhs', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/639091.jpg?itok=hNPNlEDF', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/639091.jpg', w: 634, h: 352, title: ' ' },]
Rykten har börjat spridas om kommande versionen av Apples iOS och Apples molntjänst iCloud.

Idag så sparas bilder du tar med din Iphone eller Ipad i Apples bildström på servrar så att du kan komma åt bilderna från även en dator eller från Ipad. Enligt uppgifter till Wall Street Journal ska fler möjligheter dyka upp när Apple har sin utvecklarkonferens WWDC i San Francisco den 11 juni då man förväntas lansera iOS 6. Bland nyheterna i iCloud så talas det om att man utöver bilder även ska kunna synka filmer och att Apple ska lägga till flera appar i iCloud, som Anteckningar och Påminnelser. Det talas även om att apputvecklare ska kunna ta plats i iClouds webbversion med sina egna appar.

I själva operativsystemet iOS ryktas det att Google Maps i och med uppdateringen till iOS 6 får ge plats åt Apples egen karttjänst som sägs vara under utveckling. Apple har redan kastat ut Google i den nya appen Iphoto för Iphone och Ipad. Apple har de senaste åren köpt flera företag som arbetar med kartor och ett av dem är svenska bolaget C3 vars teknik väntas ta plats i nya kartappen. De har en 3D-lösning för kartor och ligger bland annat bakom 3D-läget på hitta.se.

Bland andra nyheter som förväntas är integration av Facebook på samma sätt som Twitter finns integrerat idag samt förbättringar i Siri.