Två läckor

Video på modell av Galaxy Note 5

En dubbel läcka från separata källor visar upp två olika versioner av Galaxy Note 5.

Publicerad Uppdaterad

IFA där Samsung förväntas visa upp Samsung Galaxy Note 5 och Galaxy S6 Edge Plus kryper allt närmare och går av stapeln i september. När vi ändå snart är halvvägs in i sommaren så kan det ju passa med lite bildmaterial på förstnämnda. Vi må inte kunna bjuda på bekräftade bilder på hårdvaran men två olika läckor, Hdblog och @Onleaks, med väldigt lika design har hittat sin väg till internet. Några smådetaljer lägger vi märke till, båda två är utrustade med mikro-usb och inte USB-C som det ryktats om tidigare, även om själva formen runt porten är lite annorlunda formad i de två läckorna.

En annan sak som är värd att påpeka är att vi kan koppla ihop vårt knippe med nya läckor med bilderna på skalet som läcktes av två internetbutiker förra veckan. Samtidigt hoppas vi att det här inte bara är bilder som har skapats baserat på det materialet, eftersom det hände förra veckan finns risken att dagens läckutbud bara är modeller baserade på det skalet.

Det läckta skalet till Samsung Galaxy Note 5.

Mest anmärkningsvärt är pennan här har genomgått en formmässig revolution, något som inte stämmer överens med bilder på senare patentansökan från Samsung. Det är också möjligt att Samsung valt att hemlighålla formen på den nya pennan i sin patentansökan. Läckorna är som väntat helt obekräftade men båda två källorna har tidigare varit först på att läcka uppgifter som senare visat sig stämma. Särskilt @Onleaks som nyligen läckte ett pressfoto av Sony Xperia Z4. Märkbart är också att telefonens baksida skiljer sig i bilderna från Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge. Där man tidigare i år släppte telefoner med en slät baksida har ser det ut som om man här valt att runda kanterna på telefonens baksida likt Galaxy S6 Edge. Formen stämmer överens med läckan på telefonens skal där vi också såg samma rundning på baksidan.