https://www.mobil.se/nyheter/vilken-av-varens-toppmodeller-tycker-du-ar-mest-intressant
566707
Nyheter
Läsarenkät

Samsung och Sony mest intressanta för läsarna bland årets toppmodeller

När vi frågade er läsare vilken av vårens toppmodeller ni tyckte var mest spännande fick vi en del oväntade svar.

Vi ställde följande fråga till er läsare: "Vilken av vårens kommande toppmodeller funderar du mest på att köpa, tycker är intressantast, eller bara är mest nyfiken på?".

När vi nu stänger undersökningen efter mer än 2000 svar är det Samsungs S10-serie som tar förstaplatsen. Kanske inte så överraskande med tanke på företagets marknadsandel, men det visar i alla fall att man fortsätter att ha ett starkt grepp om våra läsare.

Lite mer överraskande är kanske Sony Xperia 1 på andraplatsen med 18 procent av rösterna. Vi vet att vi har många Sony-fans bland våra läsare och Sverige är ju fortfarande något av en hemmamarknad för Sony. Att Sony får en procentsats som inte matchar deras försäljningssiffror i världen visar att vi svenskar fortfarande tror på företaget.

P30 på tredjeplatsen

Huawei följer strax därefter med 16 procent av rösterna för deras P30-serie. Den är ju ännu inte lanserad officiellt, och det är möjligt att intresset ökar ytterligare när vi vet säkert vad det är Huawei har i kikaren med sin nästa toppmodell.

På fjärdeplatsen och sist med ett tvåsiffrigt procentantal kom Nokia 9 Pureview. Nokia har återigen blivit ett starkt mobilvarumärke i Sverige, enligt egen utsago är de nu bland de 5 största mobiltillverkarna på svenska marknaden. Säkert är också nyfikenheten på den unika mobilkameralösningen stor.

Vi hade nog väntat oss att intresset skulle vara större för de billigare toppmodellerna Xiaomi Mi 9 och den ännu ej släppta Oneplus 7, men vi ställde en envalsfråga där man bara kunde ge ett svar, och dessutom kan ju dessa telefoner uppfattas som pålitliga och prisvärda snarare än spännande.

LG verkar säremot ha svårt att vinna läsarnas hjärtan, och detsamma gäller de nya vikbara mobilerna från Huawei och Samsung. I det senare fallet är det säkert den skyhöga prislappen som gör att tekniken känns mindre intressant.

Vilken av de kommande toppmodellerna tycker du är mest intressant?

Vilken av de kommande toppmodellerna tycker du är mest intressant?

Samsung Galaxy S10, S10 Plus eller S10e
22% (489 röster)
Xiaomi Mi Mix 9
6% (143 röster)
Nokia 9 Pureview
14% (321 röster)
Sony Xperia 1
18% (407 röster)
Lg G8 Thinq
2% (41 röster)
Huawei P30, P30 Pro
16% (353 röster)
Oneplus 7
8% (180 röster)
Asus Zenfone 6
3% (70 röster)
Samsung Galaxy Fold
3% (76 röster)
Huawei Mate X
5% (121 röster)
Annan (skriv gärna i artikelkommentar nedan)
2% (52 röster)
Totalt antal röster: 2253
Resultatvisning: 
0
566706