Annons

Qualcomms nya fingeravtrycksläsare

Vivo först ut med ny fingeravtrycksläsare

Större och snabbare är bara två av nyheterna med nästa generations avläsning av fingeravtryck.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska mobiltillverkaren Vivo är med sin Vivo IQOO 9 Pro de första som lanserar en mobil med Qualcomms nya teknik för fingeravtrycksläsning. Det är den ultraljudbaserade 3D Sonic Max som används tillsammans med Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1-plattform.

En av nyheterna med 3D Sonic Max som används i Vivo IQOO 9 Pro är att den har en avläsningsyta på 20×30 millimeter, vilket ger den nästan tio gånger större ytan än föregående versionen som klarade av 8x8 millimeter.

Den större ytan i kombination med ny teknik betyder bland annat att den kan läsa av två fingrar samtidigt, samt att det inte är lika noga som tidigare var på skärmen användaren placerar fingret. Qualcomm har även lyckats förbättra avläsningshastigheten och säger själva att 3D Sonic Max kan läsa av ett finger inom loppet av 0,2 sekunder.

Att tekniken använder ultraljud i stället för optisk avläsning innebär dessutom att smuts och fukt på skärmen spelar mindre roll, samt att skärmen inte behöver vara tänd för att avläsningen ska fungera. Det medför också en ökad säkerhet då fingeravtrycken läses av på djupet och inte enbart till utseendet.

Källa