1
1
https://www.mobil.se/nyheter/qualcomm-lanserar-snabbare-fingeravtryckslasare-dyker-upp-snart
569773
Nyheter
falskt
Snabbare avläsning

Qualcomm lanserar snabbare fingeravtrycksläsare – dyker upp snart

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/qualcomm-fingerprint-sensor.jpg?itok=2eeDLX15', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/qualcomm-fingerprint-sensor.jpg?itok=Ag4iHiPv', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/qualcomm-fingerprint-sensor.jpg', w: 1305, h: 731, title: ' ' },]
Snabbare och säkrare, ja det ska den nya versionen av Qualcomms fingeravtrycksläsare vara. En större sensoryta ska göra det enklare att använda tekniken, som troligen kommer i smartphones inom kort.

Qualcomm har just lanserat sin nya fingeravtrycksläsare som ska göra det både enklare och snabbare att använda fingeravtryck som metod för att låsa upp sin mobil. De två problem de har angripit med den nya versionen, som kallas 3D Sonic Sensor Gen 2, är ytan som kan läsa av och avläsningshastigheten. 

Ytan som skannar av fingeret är 77 procent större och är nu kvadratisk istället för att vara rektangulär (36 kvadratmillimeter mot den nya på 64 kvadratmillimeter). Detta ska göra det enklare att läsa av fingrets avtryck eftersom det ger mer mån att sätta fingret mot sensorn. Den äldre generationen krävde en mer exakt placering av fingret. Sensorns hastighet har också ökats med 50 procent, vilket så klart ska göra sitt till för att se till att användare kan låsa upp sin telefon snabbt och enkelt. Den större ytan ska också ge en säkrare avläsning. 

Qualcomms teknik använder sig av ljudvågor som skannar av fingrets avtryck istället för en optisk läsare. Det här ska ge en säkrare avläsning jämfört med optiska sensorer. 

Då Qualcomm tidigare haft ett samarbete med Samsung är det inte orimligt att tänka sig att den här sensorn kommer att komma i Samsung kommande Galaxy S21-serie då Qualcomm sagt att tekniken kommer att börja dyka upp i smartphones i början av 2021.  

Källa