Annons

Telefon med flygfoto

Vivo patenterar mobiltelefon med inbyggd drönare

Vivo tänker utanför ramarna när det gäller kameramobiler.

Publicerad Uppdaterad

Bara för att ett företag patenterar en idé betyder det inte att den blir verklighet. Oavsett hur det går har kinesiska mobiltillverkaren Vivo patenterat en mobiltelefon med en som innehåller en löstagbar drönare som kan användas för att exempelvis ta selfies på avstånd eller bara förbättra möjligheterna att fotografera från mer än bara marknivå.

På ritningarna som har lämnats in visas en drönare som är mindre än 5x5 centimeter och har fyra propellrar för stabil flygning. Den ska dessutom ha två stycken kameror med möjlighet att installera ytterligare två, samt tre stycken infraröda sensorer som läser av omgivningen och undviker att den kolliderar med omgivningen. Troligtvis är tanken att drönaren ska kunna laddas samtidigt med telefonen, och även kontrolleras under flygning med telefonen.

Observera, bilden är en "påhittad" bild gjord av Sarang Sheth, Industrial Designer chefredaktör för Yanko Design, som baserar sig på patentritningarna. Därmed är det bara ett exempel på hur produkten som patentet avser skulle kunna se ut.

Källa