Annons

Konceptet från MWC blir verklighet

Vivo visar upp världens första riktigt kantfria telefon i juni

”Kantfria” telefoner finns det redan gott om. Men en telefon med en skärm som täcker hela frontstycket har vi faktiskt fortfarande inte sett. Eller jo, förresten. Det har vi. Vivo visade upp ett koncept kallat Apex i samband med MWC i Barcelona tidigare i år. Ett koncept som nu ser ut att bli en officiell konsumentprodukt den 12 juni.

Publicerad Uppdaterad

Vivo för en ganska anonym tillvaro här i Europa, men är faktiskt ett av världens största varumärken på smartphonesidan. Detta till följd av att man säljer ohyggliga mängder telefoner i hemlandet Kina. Är varumärket känt för någonting i vår del av världen, så är det i så fall att man inte räds att testa banbrytande teknologi redan på ett tidigt stadium. Vivo var bland annat först med en smartphone med fingeravtrycksläsare under skärmglaset, något som i sin tur banat väg för den produkt man nu har på gång: En i sanning kantlös mobiltelefon. 

Bygger på konceptet Apex

Vivo visade upp en koncepttelefon vars skärm utgjorde i stort hela fronstycket redan i samband med MWC i Barcelona tidigare i år. Telefonen hette Apex, och det är på den telefonen som den kommersiella enhet man nu planerar att släppa sannolikt är baserad. Vivo har inte bjudit på värst mycket information om enheten, annat än att den kommer att offentliggöras den 12 juni och genom att publicera ett videoklipp där enheten visas upp i egenskap avv ”officiell smartphone” för VM i fotboll.

Av videoklippet framgår det att enheten har en selfiekamera av pop-up-typ som dyker upp i telefonens överkant med en knapptryckning, något som rimligen borde eliminera behovet av en sensorpanel. Lustigt nog tycks något som ser ut just som en sensorpanel förekomma på en av de första bilderna i klippet. En bit längre in tycks den dock vara som bortblåst. I mars kom uppgifter om att koncepttelefonen Apex var rustad med en 5,99-tums OLED-skärm och ett Snapdragon 845-chipp. En kvalificerad gissning är att just de specifikationerna lever kvar i den kommande enheten också, men facit har vi förstås först den 12 juni. 

Källa