Annons

Nytt flaggskepp tycks vara på gång

Vivos kommande Xplay 7 kan få hela 10 GB RAM

Den kinesiska telefontillverkaren Vivo gillar uppenbarligen att ligga i framkant. Kort efter att man lanserat sin X20 Plus UD – den första telefonen i världen med fingeravtryckssensor under skärmglaset – så har uppgifter om en ny flaggskeppsenhet kallad Xplay 7 nu läckt ut. Och den ska enligt uppgifterna få hela 10 GB arbetsminne.

Publicerad Uppdaterad

Det var inte särskilt länge sedan det lät närmast som science fiction (nåja) med 4 GB arbetsminne i en smartphone. Men det går fort i hockey och nu är 6 eller till och med 8 GB förvisso att betrakta som väldigt mycket arbetsminne, men ändå långt ifrån otänkbart. Att det skulle komma uppgifter om enheter med 10 GB arbetsminne var väl egentligen därmed bara en tidsfråga. Och nu har precis det hänt. 

Vivo framme igen

Det är återigen kinesiska Vivo som håller sig i framkanten av utvecklingen. För även om Vivo i vår del av världen för en närmast anonym tillvaro, så handlar det om en tillverkare som mer än gärna experimenterar med ny teknologi och dessutom säljer enorma volymer telefoner. Så till den milda grad att man faktiskt är världens femte största smartphonetillverkare. Här finns helt enkelt både innovationslust och resurser. Nyligen släppte man sin telefonmodell X20 Plus UD, som blir den första i världen med en fingeravtrycksläsare under skärmglaset. Och nu tycks det alltså vara dags för en telefon med hela 10 GB arbetsminne. 

Uppgifter via Weibo

Det är på den kinesiska motsvarigheten till Twitter – nätverket Weibo – som uppgifterna om den kommande enheten, som fått namnet Xplay 7, nu dykt upp. Det är förstås i princip omöjligt att avgöra uppgifternas trovärdighet, men om man väljer att lita på dem så handlar det om en enhet med väldigt mycket skärm. Faktum är att skärmen ska täcka hela 92,9 procent av fronstycket (Note 8 har som jämförelse 82,98, Iphone X 82,35 och Huawei Mate 10 Pro 81,69 procent) och dessutom bjuda på 4K-upplösning, så vi snackar en och annan pixel här. Självfallet får även den här enheten fingeravtryckssensor under skärmglaset. Qualcomms Snapdragon 845-chipp påstås sitta under skalet och telefonen ska gå att få med antingen 256 eller 512 GB lagringsutrymme. Föregångaren Xplay 6 släpptes i slutet av 2016, så en uppföljare borde rimligen vara på gång inom kort. 

Källa