Annons

Videoapp till Lumia

Voddler släpper app till Nokia Lumia

Stockholmsbaserade video on demand-tjänsten Voddler har inlett ett samarbete med Nokia och ska släppa en unik Nokia Lumia-app i mitten av april.

Publicerad Uppdaterad

Gillar du film och äger en Nokia Lumia-telefon? Snart kommer du att kunna strömma delar av Voddlers filmbibliotek – direkt på din telefon.  

Enligt Voddler kommer den nya Lumia-appen att lanseras i mitten av april. Först ska appen släppas i Sverige, Danmark, Finland och Spanien. Senare i vår ska appen även introduceras på alla stora europeiska marknader.

I och med Lumia-appen introducerar Voddler även ett nytt koncept som man valt att kalla Movie Night. Funktionen låter dig och dina vänner planera gemensamma filmkvällar, där appen bland annat ska kunna användas för att diskutera filmen som strömmas i mobilen, skriver Engadet mobile.

– Med vår nya Nokia Lumia-app har filmtittande blivit en delad upplevelse även på din mobil. Vi kombinerar mobilens inbyggda kommunikationsstyrka med onlinefilms flexibilitet att låta dig och dina vänner bestämma själva var och när ni vill se en bra film, säger Marcus Bäcklund, vd för Voddler, i ett pressmeddlande.

Till en början kommer runt 500 titlar finnas tillgängliga via Lumia-appen, men enigt Voddler är målet att hela deras filmkatalog ska släppas på alla plattformar.