Kan användas för att tjuvlyssna

Walkie-Talkie-appen för Apple Watch avaktiverad på grund av sårbarhet

Apple har hittat en sårbarhet i sin kommunikations-app Walkie-Talkie för Apple Watch, som är så allvarlig att man nu har stängt ned appen tillfälligt.

Publicerad Uppdaterad

Sårbarheten som man nu har upptäckt medger att appen används för att tjuvlyssna på andra personers Iphone-enheter, hävdar Apple. Exakt hur det skulle gå till går man inte in på, men det är uppenbarligen inte helt okomplicerat eftersom man nu valt att avaktivera appen tillsvidare. Det ska dock krävas ”specifika omständigheter och sekvenser av händelser för att man ska kunna utnyttja sårbarheten” säger Apple, som inte heller hittat några indikationer på att någon har utnyttjat sårbarheten så här långt. 

För den som inte känner till Walkie-Talkie-appen för Apple Watch, så medger den att man – precis som med en klassisk walkie-talkie – håller inne en knapp och talar med en kontakt. Fundamentet bygger på Apples kommunikationslösning Facetime och det var med Watch OS 5 som appen tillkom. Den som försöker använda appen i nuläget kommer inte att kunna kontakta någon. Apple uppger att målet nu är att åtgärda sårbarheten och få igång appen så snart som möjligt igen. 

Källa