1
1
https://www.mobil.se/nyheter/wallet-i-iphone-ska-kunna-visa-vaccinpass-sa-far-du-funktionen-redan-idag
570945
Nyheter
falskt
Wallet

Wallet i Iphone ska kunna visa vaccinpass – så får du funktionen redan idag

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/img_0038.jpeg?itok=zd0sCwdl', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/img_0038.jpeg?itok=pnHQ2bHB', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/img_0038.jpeg', w: 2000, h: 1500, title: ' ' },]
Nu strax efter att Apple släppt IOS 15 publikt har man även gjort nästa betaversion 15.1 tillgänglig och där är en av nyheterna smidig tillgång till vaccinpass.

Wallet är platsen för dina betalkort i Apple Pay, men även till exempel boardingkort för flyg och andra typer av biljetter. I IOs 15.1 tar även vaccinpass plats här. Det hela ska fungera så att du laddar upp ditt vaccinpass till Apples Hälsa-app och sedan kan du generera ett bevis som är enkelt tillgängligt i Wallet.

I Sverige är det vanligaste idag att lagra vaccinpass i till exempel Kivras digitala brevlåda och Apples lösning i IOS 15.1 bygger på en specifikation som kallas Smart Health Cards. Redan idag kan dock den som vill lägga till sitt vaccinbevis med QR-kod i Wallet. Det erbjuder till exempel covidpass.eu och yourpass.eu. Där kan du ladda upp ditt bevis i form av en PDF-fil och få ett Wallet-kort genererat redan idag.