Videochatta med fler

Whatsapp dubblar antalet deltagare i videosamtal

Efter att det ryktats om att det skulle hända så kom nu den officiella uppdateringen där Whatsapp berättar att man nu kan vara dubbelt så många i varje videosamtal.

Publicerad Uppdaterad

Som vi tidigare skrivit om, då som rykten, har nu Whatsapp gått ut med att man ökar sin kapacitet för gruppvideosamtal. Den senaste månaden menar Whatsapp att det i snitt pratats 15 miljarder minuter om dagen med hjälp av appen. Många olika videochatt-appar har rapporterat stora ökningar sedan coronapandemin började ta fart. Många har också arbetat för att utöka mängden deltagare i ett gruppsamtal. 

Whatsapp gör en dubblering av antalet möjliga deltagare. Visserligen ökar de bara från fyra till åtta, men procentuellt ser det ju bra ut, om man ska var snäll. Många andra appar har redan en kapacitet som vida överstiger Whatsapp. Till exempel Messenger ger möjlighet att vara 50 personer samtidigt i ett samtal. 

För att du ska kunna bjuda in fyra extra personer till din Whatsappkonversation behöver du, och de andra, ha den senaste versionen av Whatsapp för Ios eller Android. 

Källa