Färre funktioner med begränsat minne?

Windows 10 inte lika för alla mobiler

Microsoft står fast vid att alla mobiler med Windows Phone 8.1 ska få Windows 10. Men kanske inte alla FUNKTIONER i Windows 10.

Publicerad Uppdaterad

När Microsoft först visade upp Windows 10 i höstas sade man att alla mobiler med Windows 8.1 skulle kunna uppgraderas till Windows 10. I samband med att man visade upp Windows 10 i mobilen uppstod det dock frågor om det löftet fortfarande gällde. Den Technical Preview som utlovas i februari kommer nämligen inte att fungera med alla modeller. När Microsoft lanserade ännu en vända budgetmobiler vars främsta egenskap var att de hade 1 gigabyte arbetsminne i stället för 512 megabyte började folk fråga sig om mobiler med 512 megabyte minne skulle bli utan Windows 10.

Nu har Joe Belfiore Microsofts ansikte utåt i frågor rörande Windows Phone och Windows 10 i mobilen, gått ut med ett förtydligande på Twitter:

"Hallå alla, vi arbetar med Win10 för 512MB, inklusive 520. Vår ambition är att göra Win10 tillgängligt för dessa modeller, men funktionerna kan variera."

"Timingen för olika mobiler kan också variera. När vi först lanserar insider-programmet kommer det vara en delmängd mobiler, med fler som kommer senare."

Uttalandena visar att Microsoft årminstone försöker få Windows 10 att fungera på mobiler med lite minne, men "funktionerna kan variera" väcker förstås en del frågor. En gissning är att man kan vara tvungen att göra enklare versioner av systemappar såsom kamerafunktionen för att få systemet att rulla på en halv gigabyte internminne.

Microsoft har lovat den första förhandsversionen av Windows 10 för mobiler någon gång nu i februari. Du kan anmäla dig som Windows Insider och få tillgång till den här.

Källa