Annons

HTC 7 Pro till Europa nästa år

Windows Phone 7 med tangentbord

Vid gårdagens lansering av windows Phone 7 visades fyra touch-mobiler med Windows Phone 7 upp. Ingen av dessa hade fysiskt tangentbord, men nu står det i alla fall klart att tangentbordsmobilen HTC 7 Pro inte kommer att vara förbehållen amerikaner.

Publicerad Uppdaterad

För att Windows Phone 7 ska bli en framgång anses uppenbarligen fysiska tangentbord vara viktigare på den amerikanska marknaden än på den europeiska. Ingen av de fyra Windows-mobiler som lanserades på den svenska markanden igår var utrustade med ett qwerty-tangentbord och inte heller i övriga Europa presenterades någon sådan modell.

Nu har dock HTC bekräftat för webbplatsen Engadget att tangentbordsmobilen HTC 7 Pro, som lanserats för den amerikanska marknaden, även kommer att säljas i Europa. Det innebär att HTC även kommer att ta fram en version som kommer att fungera i europeiska mobilnät, vilket den amerikanska cdma-versionen inte skulle göra. 

Det finns ingen exakt tidpunkt för när den europeiska 7 Pro ska dyka upp hos återförsäljare på den här sidan Atlanten, HTC uppger att det kommer att ske "tidigt nästa år".