https://www.mobil.se/nyheter/windows-phone-uppdatering-i-januari
379206
Nyheter
Multitasking och navigering

”Windows Phone-uppdatering i januari”

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/644977.jpg?itok=0CWAyh-K', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/644977.jpg?itok=5cEzUr6u', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/644977.jpg', w: 690, h: 345, title: ' ' },]
Långt innan de första Windows Phone-mobilerna kom ut på marknaden gick Microsoft ut med information om funktioner som skulle läggas till i form av uppdateringar. En större uppdatering ser ut att vara på gång redan i januari.

Microsoft drog på sig en del kritik när man i sitt nya system Windows Phone plockade bort flera funktioner som sätts som självklara i föregångaren Windows Mobile. Det handlade bland annat om att kunna klippa ut eller kopiera och klistra in text samt möjligheten till så kallad multitasking, alltså att köra flera funktioner samtidigt även om det handlar om appar som skapats av någon annan än Microsoft.

Nu uppger Windows Phone-utvecklaren Chris Walsh att Microsoft ska släppa en första uppdatering redan i januari nästa år. Den ska bland annat innehålla klipp-och-klistra-funktioner, multitasking för tredjeparts-appar, större möjlighet att anpassa ringsignaler och dessutom någon form av röstnavigering.