1
1
https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-12-kan-komma-senare-an-vantat
571454
Nyheter
falskt
Sen ankomst

Xiaomi 12 kan komma senare än väntat

Tre enheter på den internationella marknaden plus en fjärde för Kina.

Xiaomi lanserade sitt nya flaggskepp, Xiaomi 12, i Kinda förra månaden, och det är dessutom den första lanserade telefonen som använder Qualcomms nya processor Snapdragon 8 Gen 1. När de konstaterade att telefonen skulle släppas senare på den internationella marknaden drog många slutsatsen att det skulle bli som med föregående Xiaomi 11 - att den skulle släppas utanför Kina i början av februari. 

Nu har dock läckaren Mukul Sharma gått ut med information om att det kan bli några veckor senare än så, antingen i slutet av februari eller till och med första halvan av mars. Detta skulle omfatta alla tre modellerna - Xiaomi 12X, Xiaomi 12 och Xiaomi 12 Pro – där det är de två sistnämnda som använder Snapdragon 8 Gen 1, medan 12X-versionen använder en Snapdragon 870.

Någon officiell tidsplan för enheternas internationella lansering finns ännu inte.

Det cirkulerar även rykten om att Xiaomi planerar att lansera ytterligare Xiaomi 12-enhet, Xiaomi 12 Ultra, någon gång efter det kinesiska nyåret den 1 februari. Möjligtvis kommer det att släppas information om samtliga lanseringsdatum vid ett och samma tillfälle.