1
1
https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-12-kan-komma-senare-an-vantat
571454
Nyheter
falskt
Sen ankomst

Xiaomi 12 kan komma senare än väntat

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/xiaomi12pro.png?itok=0UBnrYB1', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/xiaomi12pro.png?itok=raMD6t1w', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/xiaomi12pro.png', w: 757, h: 429, title: ' ' },]
Tre enheter på den internationella marknaden plus en fjärde för Kina.

Xiaomi lanserade sitt nya flaggskepp, Xiaomi 12, i Kinda förra månaden, och det är dessutom den första lanserade telefonen som använder Qualcomms nya processor Snapdragon 8 Gen 1. När de konstaterade att telefonen skulle släppas senare på den internationella marknaden drog många slutsatsen att det skulle bli som med föregående Xiaomi 11 - att den skulle släppas utanför Kina i början av februari. 

Nu har dock läckaren Mukul Sharma gått ut med information om att det kan bli några veckor senare än så, antingen i slutet av februari eller till och med första halvan av mars. Detta skulle omfatta alla tre modellerna - Xiaomi 12X, Xiaomi 12 och Xiaomi 12 Pro – där det är de två sistnämnda som använder Snapdragon 8 Gen 1, medan 12X-versionen använder en Snapdragon 870.

Någon officiell tidsplan för enheternas internationella lansering finns ännu inte.

Det cirkulerar även rykten om att Xiaomi planerar att lansera ytterligare Xiaomi 12-enhet, Xiaomi 12 Ultra, någon gång efter det kinesiska nyåret den 1 februari. Möjligtvis kommer det att släppas information om samtliga lanseringsdatum vid ett och samma tillfälle.