Den verkliga kameramästaren

Xiaomi 12 Ultra i möjlig läcka: Kan presenteras inom kort

Sedan tidigare har Xiaomi släppt tre telefoner i sin Xiaomi 12-serie, men vi väntar så klart fortfarande på det riktiga flaggskeppet.

Publicerad Uppdaterad

Förra året släppte Xiaomi sin kameravärsting Xiaomi Mi 11 Ultra i maj, som det tydliga flaggskeppet i serien. Det gör att vi väntar oss något liknande även i år och en ny läcka kan peka på att lansering av en Ultra-modell, även den här gången med tydligt kamerafokus kan ligga nära i tiden. Xiaomi lanserade Xiaomi 12 och 12 Pro i mellandagarna 2021 och de båda telefonerna ska få europeisk lansering om bara några dagar. Xiaomi 12 Ultra kan alltså bli ett tillskott till denna Xiaomi 12-serie.

De senaste läckorna om modellen säger att Xiaomi 12 Ultra får fyra kameror på baksidan placerade i en ring. Ryktet talar om en huvudkamera på 50 megapixel, 48 megapixels tele med 5x optisk zoom och en vidvinkel på 48 megapixel. Det nämns även att telefonen ska introduceras med en ny kamerasensor från Sony, en sensor som ännu inte är officiellt lanserad.

Xiaomi har lovat global lansering av Xiaomi 12-serien den 15 mars och med lite tur kan vi då få se serien utökas med fler modeller. Oavsett tyder de läckta bilderna med skyddande skalet att en lansering av Xiaomi 12 Ultra inte ligger allt för långt bort.

Källa