https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-bekraftar-uppfoljare-till-gamingtelefonen-black-shark
566540
Nyheter
Dyker sannolikt upp lite senare under våren

Xiaomi bekräftar uppföljare till gamingtelefonen Black Shark

I april är det ett år sedan Xiaomi släppte sin gamingfokuserade smartphone Black Shark. Och nu har man bekräftat att en uppföljare är på gång.

Förra årets Black Shark-telefon hade rätt fina specifikationer. Under 6-tumsskärmen fanns bland annat ett Snapdragon 845-chipp, 8 GB arbetsminne och ett batteri på hela 4 000 mAh. Vad årets uppföljare kommer att erbjuda för specifikationer är ännu inte avslöjat, men det är nu åtminstone bekräftat att den kommer. Xiaomis produktchef skriver i ett inlägg på Weibo att han sett den nya versionen av telefonen och att han tycker att den är ”för snabb”. Det har tidigare förekommit en del läckor som gjort gällande att telefonen kommer att ha ett Snapdragon 855-chipp, 8 GB arbetsminne och en uppdaterad skärm. 

Offentliggörs sannolikt i april

Med tanke på att den första Black Shark-telefonen lanserades i april 2018, så lutar det onekligen åt att vi får se uppföljaren någon gång under den senare delen av vårkanten eller försommaren. Och det är naturligtvis inte omöjligt att en lite vassare version därefter dyker upp till hösten. Specialversionen Black Shark Helo släpptes som kanske bekant i oktober förra året, och hade bland annat hela 10 GB arbetsminne.