https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-har-lanserat-smartklockan-mi-watch
567820
Nyheter
Modifierad Wear OS

Xiaomi har lanserat smartklockan Mi Watch

● BILDSPEL
Samtidigt med släppet av superkameramobilen Mi CC9 Pro släppte Xiaomi även smartklockan Mi Watch.

Xiaomi är inte precis nybörjare på wearables. Företagets Mi Band-serie av aktivitetsarmband är bland de bäst säljande i världen, och under varumärket Amazfit har moderföretaget gjort sportklockor i flera år. Om man definierar smartklockor som att det ska gå att installera tredjepartsappar är däremot Mi Watch företagets första smartklocka.

Anpassat Wear OS

Den rektangulära designen med en rund krona på högersidan leder förmodligen avsiktligen tankarna till Apple Watch, men systemet i klockan är en modifierad version av Googles Wear OS. Det här innebär att Xiaomi själva erbjuder över hundra olika urtavlor du kan ladda ner och utvecklare kan göra appar för klockan. Klockan drivs av chipsetet Snapdragon Wear 3100 och har 1 GB arbetsminne och 8 GB lagring. Batteriet på 570 mAh ska räcka i 36 timmar, vilket är ovanligt mycket för en klocka med Wear OS.

Mi Watch är försedd med det mesta en klocka kan ha, inklusive egen uppkoppling via 4G med esim och den har givetvis gps. Både mikrofon och högtalare finns och så klart stegräkning och pulsmätare. Skärmen är en 1,78-tums amoled-panel med upplösningen 410 x 410 pixel.

Lyxversion

Utöver Mi Watch släpper Xiaomi samtidigt även Mi Watch Special Edition med en begränsad upplaga värdlen över på 30 000 enheter. Skärmen i den klockan är gjord av blå safir och det följer med en personlig namnskylt. Prislappen för vanliga Mi Watch hamnar på motsvarande 2800 kronor medan specialverisonen kostar motsvarande 4100 kronor. 

Mi Watch är inte omedelbart aktuell för lansering i Europa, men det är inte ovanligt att Xiaomi ändrar sig över tid när det gäller sådant. 

Källa

Ämnen