Annons

Tar det kallt

Xiaomi har utvecklat nytt kylsystem för mobiler

Högre effektivitet ska ge svalare telefoner även vid hög belastning.

Publicerad Uppdaterad

Hårt arbetande processorer och inte minst kraftfullare laddning kan orsaka värmeproblem i mobiler, inte minst med tanke på det begränsade utrymmet och de begränsade möjligheterna att forsla bort värmen. Nu meddelar Xiaomi att företaget har tagit fram en ny form av kylsystem som de kallar för Loop LiquidCool. Den ska använda samma teknik som det befintliga systemet, men en ny design gör systemet betydligt effektivare. Den flexibla designen ska även göra det enklare att anpassa kylsningen för olika telefoner för att frigöra utrymme, vilket i sin tur kan användas för exemnpelvis ett större batteri eller större kameramodul.

Vid ett test som genomfördes genom att spela spelet Genshin Impact med 60 FPS och maximal videoinställning på en Xiaomi Mix 4, där det traditionella systemet byttes ut mot Loop LiquidCool, översteg enhetens temperatur aldrig 47,7 grader och processortemperaturen var 8,6 grader lägre än med det vanliga kylsystemet.

Enligt Xiaomi kan de första mobilerna med det nya kylsystemet komma ut på marknaden under andra halvan av 2022.

När vi på Mobil testat Xiaomis teleofner har vi upprepade gånger råkat ut för att telefonerna överhettats. Det här gäller så väl Mi 11 som Mi 11 Ultra och nu senast Xiaomi 11T Pro, då vi fick lägga telefonen på ett paket fryst kyckling för att den skulle kunna slutföra våra prestandatester utan att testet avbröts.

Källa