Flaggskeppet får bredare distribution

Xiaomi i avtal med Tele2 - säljs i operatörens alla butiker

Xiaomi har hittills haft en relativt begränsad distribution i Sverige, men nu när bolaget accelererar ska man även finnas i fler butiker.

Publicerad Uppdaterad

Framförallt har Xiaomi saknas distribution hos de stora operatörerna i Sverige men det blir det ändring på nu. Från den 9 december kommer Tele2 att sälja Xiaomi Mi Note 10 i alla sina butiker liksom på hemsidan för Tele2. Telefonen kommer dessutom finnas till salu hos Comhem och Comviq som ju också tillhör Tele2.

Xiaomi Mi Note 10 lanserades nyligen och när vi på Mobil testade telefonen uppskattade vi framförallt batteritiden, kamerorna och prislappen. 

Under 2018 tecknade Xiaomi ett globalt avtal med operatören Tre om att sälja tillverkarens telefoner, men det hade ett blygsamt resultat i praktiken eftersom Tre i Sverige bara tagit in ett fåtal modeller med Mi 8 och Redmi 6A som exempel. 

Hos Tele2 kommer Xiaomi Mi Note 10 att kosta 5990 kronor kontant eller 249 kr per månad uppdelat på 24 månader. Den kommer finnas med abonnemang från 199 kronor per månad, en kostnad som alltså tillkommer utöver telefonpriset.