https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-kan-ha-gaming-smartphone-p-g-ng
565091
Nyheter
Potentiell Razer Phone-konkurrent

Xiaomi kan ha gaming-smartphone på gång

Det har förekommit en del rykten om att kinesiska Xiaomi skulle ha en konkurrerande produkt till gamingtelefonen Razer Phone på gång. Och möjligen är det just vad man tänkt visa upp i samband med ett event i Peking den 13 april, dock under ett annat varumärke än sitt eget.

Razer Phone är i sanning en udda fågel i smartphonevärlden. Detta dels då det handlar om en renodlad gamingtelefon helt optimerad för bästa möjliga mobila spelupplevelse, dels då det handlar om en produkt från ett företag vi normalt sett förknippar med spelhårdvara snarare än telefoner. Enheten har dock väckt en hel del uppmärksamhet, och det har sedan en tid tillbaka cirkulerat rykten om att den kinesiska elektronikjätten Xiaomi skulle kunna ha någonting liknande på gång. Nu har man – åtminstone på sätt och vis – bjudit in til ett lanseringsevent som skulle kunna röra just en sådan produkt. 

Släpps under namnet Black Shark

Nu är det förvisso inte Xiaomi som bjuder in till eventet, utan företaget Black Shark. Men Black Shark är finansiellt backat av Xiaomi, och att släppa en gamingprodukt under ett annat varumärke vore förstås inte en helt långsökt tanke. På den inbjudan som skickats ut nämns även Qualcomm, vilket torde bero på att Xiaomi och Qualcomm samarbetat kring utvecklingen av produkten. Det finns i nuläget inga uppgifter om specifikationer på enheten, men med största sannolikhet lär det sitta ett Snapdragon 845-chipp i den. Om det handlar om en gamingtelefon så lär den också få en skärm med lite högre bilduppdateringsfrekvens än en gängse smartphone, men det är bara spekulationer så här långt. Vi behöver hur som helst inte vänta alltför länge innan vi sitter med facit, då offentliggörandet av produkten sker redan nästa fredag.  

Relaterade artiklar