Tar i från tårna

Xiaomi lanserar Mi 10 Ultra med 120W-laddning och superzoom

Nu har företaget officiellt tillkännagivit sitt nya flaggskepp.

Publicerad Uppdaterad

Efter en lång tid med rykten och spekulationen har nu kinesiska Xiaomi officiellt presenterat sin kommande mobiltelefon Mi 10 Ultra. Det råder ingen tvekan om att företaget strävar högt, bland annat med en kamera som har 120x AI super zoom, en 6,67 tum OLED-skärm med 120Hz uppdateringsfrekvens och 10-bitars färgdjup.

Under motorhuven sitter en Qualcomm Snapdragon 865 med en åttakärnig processor på upp till 2,84 GHz med stöd för både Wi-Fi 6 och 5G MultiLink.

Telefonen kommer i två färger och en ofärg (svart, silver och transparent) och i fyra olika versioner avseende minne och lagring - från 8 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagring upp till 16 gigabyte arbetsminne och 512 gigabyte lagring.

120 gångers zoom

På baksidan sitter fyra kamerasensorer med en huvudsensor på 48 megapixel som kompletteras med en zoomkamera som har 120x digital zoom samt en ultravidvinkelkamera på 20 megapixel med 128 graders synfält samt en porträttkamera på 12 megapixel. Om du hellre filmar än fotograferar välkomnas du videoinspelning på 8K i 24 fps samt möjligheten att spela in 960 fps slow motion i makroläge. För att öka möjligheterna för förstklassiga foton i alla situationer har den både ett specifikt läge för sämre ljusförhållanden och bildstabilisering, plus att det går att ta hjälp av AI. Vi får återkomma om vilken nytta man i praktiken kan ha av zoomen givet att telefonen har samma 5 gångers optiska zoom som till exempel Huawei P40 Pro med max 50 gångers zoom. Samsung Galaxy S20 Ultra ger ju 100 gångers zoom men med en bildkvalitet som då inte är användbar.  

Frontkameran är på 12 megapixel med HDR-kapacitet och även den kan använda AI för att förbättra resultatet.

Batteriet är på 4500 mAh och kan laddas antingen med 120W laddning med sladd eller 50W trådlös laddning. Det går dessutom att använda telefonen för att trådlöst ladda andra enheter som exempelvis lurar och andra tillbehör med 10W så kallad reverse wireless charging.

Mi 10 Ultra kommer att börja säljas i Kina redan 16 augusti till ett pris motsvarande 6700 kronor. Mer information om en internationell lansering lär dyka upp så småningom. Idag finns inga detaljer om när telefonen kommer till Sverige eller vad priset då blir på den svenska marknaden.

Källa