Nu kommer Pro-versionen

Xiaomi Mi 11 Pro kan lanseras i februari – Mi 11 släpps snart globalt

Kina firar det nya året med en ny Xiaomi Mi 11-modell.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi har precis lanserat Mi 11, företagets första telefon med Qualcomms Snapdragon 888, men är redan nu på gång att lansera modellen Mi 11 Pro. Tidigare förmodades det att den skulle lanseras samtidigt med Mi 11, men nu hävdar läckor att den i stället kommer att lanseras strax efter vårfesten som hålls vid det kinesiska nyåret som infaller i mitten av februari.

Än så länge har det varit väldigt sparsmakat med detaljer om Pro-versionen av Mi 11, men om man ska tro läckor kommer den att både ha samma modell av Snapdragon 888 som vanliga Mi 11, samt samma modell av den 6,81 tum stora oled-skärmen med QHD+-upplösning och 120 Hz. Det har inte sagts något om vad som gör att den förtjänar epitetet Pro, men det spekuleras i att det kan handla om detaljer som uppgraderade kameror, snabbare laddning, samt eventuellt mer arbetsminne och lagringsutrymme.

Samtidigt bekräftar även Xiaomi att Mi 11-serien ska lanseras globalt inom kort. Xiaomi lanserar vanligen sina telefoner först för den inhemska marknaden i Kina, där ju Google inte är tillåtna och man därför använder en egen appbutik, och först senare i en global version med Google Play-butiken. Nu är alltså en global lansering av Mi 11-serien aktuell, vilket Xiaomi flaggar för i en teaser. Notera alltså att man säger "Mi 11-serien", vilket bekräftar att det inte bara handlar om Mi 11, utan även fler modeller, gissningsvis då Mi 11 Pro.