Väntas komma till Europa som Mi Note 10

Xiaomi Mi CC9 Pro lanserad i Kina, kameran får toppbetyg av DxOMark

Xiaomis senaste toppmodell är nu officiellt lanserad i Kina, med fem kameror som fått toppbetyg av testföretaget DxOMark.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi kan vara lite röriga att följa, när samma produkt kan lanseras vid olika tillfälle under olika namn. Mi CC9 Pro som nu officiellt släppts i Kina tros alltså dyka upp senare i vår del av världen, kanske rentav på Xiaomis Sverigelansering nästa vecka, under namnet Mi Note 10.

Den telefon som lanseras utmärker sig i alla fall dels för sitt extrastora batteri på 5260 mAh, men framför allt för att det sitter fem kameror på mobilens baksida. Huvudkameran är på hela 108 megapixel, megapixlar som i normalläget aggregeras till en 27-megapixelbild, och till det finns två zoomkameror, en med 2x zoom och en med 3,5 gånger zoom jämfört med huvudkameran. Att Xiaomi uppger 5x optisk zoom beror nog på att de på Applemanér räknar från vidvinkelkameran som också finns här. Den femte kameran har ett makroobjektiv.

Testföretaget DxOMark har fått testa kamerorna och ger dem poängen 121, vilket är en delad notering med Huawei Mate 30 Pro som den bästa mobilkameran någonsin. DxOMark tycker att kameran levererar bra resultat i stort sett i alla situationer.

Xiaomi Mi9 CC9 Pro drivs inte av Qualcomms toppchipset utan av det lite långsammare Snapdragon 730G, tillsammans med 128 eller 256 GB lagring. Som billigast kostar telefonen 400 dollar, det vill säga drygt 4000 kronor.

Källa