https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-mi-mix-2s-ser-ut-att-f-fl-rp-i-h-rnet
564957
Nyheter
Xiaomi tycks hoppa på trendtåget

Xiaomi Mi Mix 2s ser ut att få ”flärp” i hörnet

Det är inte alltför långt kvar till dess att Xioamis nya enhet Mi Mix 2s offentliggörs. Och även om vi fått en del förhandsuppgifter om vad som döljer sig under skalet, så är det först nu som det dykt upp indikationer på de yttre attributen. Och av allt att döma får enheten en så kallad flärp, fast i ena hörnet av skärmens ovansida, istället för på mitten.

Det är en videoläcka från sajten Slashleaks som påstås avslöja hur Xiaomis kommande telefonmodell Mi Mix 2s kommer att se ut. Och föga förvånande så kommer Xiaomis enhet – precis som de flesta andra nya smartphone-modeller – med ett frontstycke som består av skärm för nästan hela slanten. Just det. Nästan. För även den här gången tycks det bli en så kallad flärp (eller notch, sensorhaka, sensorpanel eller vad man nu tycker är ett lämpligt namn på lösningen) i skärmens överkant. Dock inte på mitten, som på de enheter som hittills offentliggjorts, utan i ena hörnet. Det verkar också enbart vara selfiekameran som huserar på utrymmet, snarare än någon diger samling sensorer och annat. 

Kan komma med 8 GB RAM

De uppgifter som cirkulerat om tekniken under skalet på telefonen så här långt skvallrar om en enhet med Snapdragon 845-chipp och en version med hela 8 GB arbetsminne. Lagringsutrymmet ska ligga på upp till 256 GB och på baksidan ska det sitta dubbla 12-megapixelkameror. Vidare ska enheten vara rustad med trådlös laddning och stöd för internationella 4G-nät. Det finns även vaga uppgifter om att telefonen kommer att ha en fingeravtrycksläsare under skärmglaset. Vad som stämmer och vad som är påhitt får vi vänta till slutet av månaden innan vi vet med 100-procentig säkerhet.