Inte i dag, men nästa vecka

Xiaomi Mi6 visas den 19 april

Nästa vecka kommer Xiaomi att presentera sin nya toppmodell Mi6.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi har med prisvärda modeller med bra prestanda gjort sig till en av världens största mobiltillverkare, huvudsakligen på hemmamarknaden Kina. I Sverige finns det webbutiker som säljer mobilerna, bland annat den auktoriserade importören Mi-Store. Intresset är stort för den kommande toppmodellen Mi6, och när företaget tweetade ut att man hade något att berätta den 11 april var det många som antog att det var Mi6 som skulle visas upp.

Det var det inte, men väl DATUMET då Mi6 ska visas upp, närmare bestämt den 19 april. En dryg vecka hit eller dit är väl inte hela världen på det stora hela.

Ryktena har gått lite fram och tillbaka om telefonen ska få chipsetet Snapdragon 835 eller förra årets Snapdragon 821, men det senaste, från TechDroider, säger 835. Men inget headsetuttag. Mobilen sägs ha dubbel kamera med 12 megapixel och Sonys IMX 386-sensor. Skärmen ska vara på 5,2 tum, och det talas om både 1920 x 1080 och 2560 x 1440 pixel, eventuellt rör det sig i det ena fallet om en plusversion. Telefonen sägs få Android 7.1.1 från start, och vara vattentät med IP68-certifiering.

Nästa vecka får vi se!

Källa