Annons

Ska göra det enkelt att dela foton och andra dokument

Xiaomi, Oppo och Vivo tar fram eget protokoll för filöverföring

Det ska vara enkelt att dela filer. Och för det krävs en gemensam standard, något som flera kinesiska telefontillverkare nu står i begrepp att ta fram.

Publicerad Uppdaterad

Airdrop är en av många bra grejer med Apple. Vi snackar om en tjänst som gör det väldigt smidigt att dela dokument av olika slag mellan exepelvis Mac OS- och IOS-enheter. Google har försökt sig på liknande lösningar tidigare, bland annat i form av den NFC-baserade lösningen Android Beam och mer nyligen lösningen Files by Google som förlitar sig på bluetooth. Android Q kommer även att bjuda på en Fast Share-funktion.

Men tre av de största telefontillverkarna på planeten har nu gått samman och börjat utveckla sitt egna protokoll för filöverföring, närmare bestämt Xiaomi, Vivo och Oppo. Protokollet ska använda sig av bluetooth för att para samman enheter och ska därefter medge filöverföringshastigheter på upp till 20 MB i sekunden. Andra telefontillverkare välkomnas att ansluta sig till samarbetet, uppger Xiaomi som är initiativtagaren bakom projektet som går under namnet Inter-Transfer Alliance. Vivo och Oppo ägs av samma företag som Realme och Oneplus, så det ligger nära till hands att även de ansluter sig.

En kanske något långsökt tanke är att det onekligen vore intressant om Huawei skulle välja att ansluta sig till gruppen. 

Källa