Annons

Sekretess och mindre fotavtryck

Xiaomi presenterar MIUI 14

Den nya generationen av Xiaomis operativsystem ska bli mindre resurskrävande och fokuserar på lokal datorkraft for bättre sekretess.

Publicerad Uppdaterad

Samtidigt som Xiaomi presenterade sina kommande mobiler i Xiaomi 13-serien, passade man även på att officiellt tillkännage nästa generation av sitt operativsystem MIUI i form av det Android 13-baserade MIUI 14.

Det nya operativsystemet kommer att medföra en rad olika förändringar, bland annat kommer det att kräva 1,5 gigabyte mindre systemutrymme plus att det kommer att ta upp mindre systemminne. Man kommer även att introducera möjligheten att optimera tredjeparts-appar för att få dem att arbeta snabbare. Rent grafiskt kommer det att finnas fyra olika ikonstorlekar, nya widgetar och en rad andra funktioner.

Enligt Xiaomi kommer MIUI 14 att fokusera mycket på sekretess och att skydda privat information, bland annat genom att allting i operativsystemet kommer att basera sig på lokal processorkraft istället för att utnyttja molnet för att ge mer systemresurser i form av ”cloud computing”. Det gäller även AI-assistenten som uppgraderas till version 6.0.

Mobilerna som enligt Xiaomi kommer att få det nya operativsystemet är bland andra Xiaomi 12- och 12S-modellerna, Xiaomi Mix Fold 2 samt Redmi K50-modellerna. Här ska MIUI 14 börja rullas ut i januari 2023, men om det även gäller de globalt lanserade modellerna eller om schemat enbart omfattar den kinesiska marknaden framgår inte.

Källa