Annons

Nya modeller från Xiaomi

Xiaomi presenterar två nya Poco-modeller

Två nya Poco-modeller kommer i form av Poco X5 och Poco X5 Pro.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi har nu officiellt presenterat sina två nya Poco-modeller - Poco X5 och Poco X5 Pro.

Poco X5 är precis som namnet antyder den enklare av de två med en 6,67 tum stor amoled-skärm med stöd för 120Hz och Full HD-upplösning. På insidan sitter det en Snapdragon 695-processor tillsammans med 6 eller 8 gigabyte arbetsminne. Lagringsutrymmet ligger på 128 eller 256 gigabyte vilket kan byggas ut med ett microSD-kort på upp till 1 terabyte. Batteriet ligger på 5000 mAh och har stöd för 33W laddeffekt. På baksidan finns en primär kamera på 48 megapixel tillsammans med en 8 megapixel ultravidvinkel och en 2 megapixel makrosensor. Frontkameran är på 13 megapixel och har stöd för att låsa upp mobilen med ansiktsigenkänning. Det finns även en fingeravtryckslösare i strömknappen, samt 3,5 mm hörlursport.

Poco X5 Pro har samma skärm som den vanliga modellen, samt kommer även att finnas med samma minnes- och lagringskonfiguration. Den kommer däremot att drivas av en Snapdragon 778G-processor. Batteriet ligger på 5000 mAh även här, men laddeffekten har ökats till 67W. På baksidan finns en primär kamera på 108 megapixel, en 8 megapixel ultravidvinkel och en 2 megapixel makrosensor, samt en frontkamera på 16 megapixel med ansiktsigenkänning. Även här finns fingeravtryckslösare i strömknappen och 3,5 mm hörlursport.

Till skillnad från Poco X5 levereras Poco X5 Pro med Android 13 och MIUI 14 förinstallerat. Detta gör den här enheten till en av de första som levereras med Xiaomis senaste OS-uppgradering. Den vanliga Poco X5 levereras med MIUI 13 som baserar sig på Android 12.

Priserna ligger omvandlat till svenska kronor på drygt 3000 kronor och uppåt för Poco X5 och 3500 kronor för Poco X5 Pro, men för tillfället finns det ingen information om när en global lansering kan ske.

Källa