https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-publicerar-teaser-for-ny-telefon-med-imponerande-kamera
567775
Nyheter
Kamera på 108 megapixlar

Xiaomi publicerar teaser för ny telefon med imponerande kamera

Xiaomi väckte en hel del uppmärksamhet när man förra månaden släppte sin minst sagt udda telefon Mi Mix Alpha. Och nu är man på gång med ännu en extrem telefon.

Okej, den nya telefon man har på gång är inte tillnärmelsevis lika iögonfallande som Mi Mix Alpha (telefonen med en skärm som sträcker sig runt hela enheten, som du säkert minns). Men den har åtminstone en lika imponerande kamera. Telefonen man visat upp i en teaser på Weibo kallas CC9 Pro, men kan sannolikt vara den kommande telefonmodellen Mi Note 10, som nu har registrerats hos diverse certifieringsmyndigheter runt om i Asien.

Telefonen har bland annat en kamera med en upplösning på hela 108 megapixlar och är dessutom rustad med 5x optisk zoom. Kameran består av fem linser, och utöver de två nämnda, en ultravidvinkel och en Time of Flight-kamera, så är det oklart vad den femte sensorn är av för typ. Telefonen ska visas upp närmare i samband med ett event den 5 november. Xiaomi har tidigare hävdat att någon ny Note-telefon inte skulle vara aktuell i år, men den saken kan förstås ha förändrats under resans gång. Note 10 och Note 10 Pro har båda godkänts av bland annat thailändska NBTC och myndigheten IMDA i Singapore. Enligt tidigare rykten så ska en eller möjligtvis båda telefonmodellerna vara rustade med 120 Hz-skärmar och medge videoinspelning i 8K-upplösning.