https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-rakar-avsloja-nytt-chipset-fran-qualcomm
568621
Nyheter
falskt
Lanseringsrykten

Xiaomi råkar avslöja nytt chipset – Qualcomm bekräftar

När Xiaomi skulle släppa lite nyheter om den kommande Redmi K30 5G Speed Edition råkade man kanske säga mer än vad som var tänkt.

Medan Xiaomi släppte lite hintar om sin kommande Redmi K30 5G Speed Edition verkar det som om Xiaomi även råkade släppa en nyhet om något som inte riktigt lanserats ännu. Nämligen ett nytt chipset från Qualcomm. Den nya Redmi K30 5G Speed Edition kommer nämligen att ha ett Snapdragon 768G, ett chipset som Qualcomm själva inte lanserat. Det dröjde dock inte länge förrän Qualcomm själva bekräftade chippets existens och genomförde en officiell lansering.

Då den nya telefonen ska ha en bättre prestanda än den nuvarande Redmi K30 5G så kan man kanske härleda det till det nya chipsetet. Det nya 768G är en uppdaterad version av 765G och klockfrekvensen är ökad från 2,4 till 2,8 Ghz. Dessutom bekräftar Qualcomm att det nya uppdaterade chipsetet ska ha 15 procent bättre grafikprestanda och de hävdar att chippet är ett sätt att ytterligare svara på efterfrågan på 5G-färdiga chipp med prestanda för krävande spel. Snapdragon 768G är liksom föregångaren utrustad med 5G i såväl mmWave som sub-6 och har stöd för globval 5G-roaming så du får snabb uppkoppling var du än befinner dig. Xiaomi Redmi K30 5G Speed Edition gör entré redan idag.