https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-skjuter-upp-lanseringen-av-mi-mix-alpha-pa-obestamd-tid
568047
Nyheter
Inga nya lanseringsplaner offentliggjorda

Xiaomi skjuter upp lanseringen av Mi Mix Alpha på obestämd tid

Få telefoner skapade sådan uppståndelse under 2019 som Xiaomis spejsade Mi Mix Alpha. Men någon lansering i december blev aldrig av.

Dert var i september 2019 som Xiaomi visade upp sin minst sagt udda smartphonemodell Mi Mix Alpha med en skärm böjd runt hela telefonen (åtminstone så när som på en panel på baksidan där kamerorna sitter). Det futuristiska konceptet var dock mer än bara ett knasigt koncept, och telefonen skulle enligt Xiaomi snart gå att köpa. En lansering i begränsad omfattning skulle ske i december, närmare bestämt. Men av den saken har det inte blivit någonting, och nu kommer Xiaomi med beskedet att lanseringen av telefonen är uppskjuten på obestämd framtid. Detta kort efter att telefonen tillfälligt dykt upp i Xiaomis onlinebutik utan pris eller möjlighet att beställa den, för att sedan försvinna lika hastigt och lustigt utan någon förklaring. 

Xiaomi medgav redan i samband med lanseringseventet där man presenterade telefonen att den är mycket svår att tillverka, och att den initialt därför bara skulle bli aktuell i en kraftigt begränsad upplaga. Det kan förstås ha visat sig vara svårare än man först trott att få fram tillräckligt många exemplar av telefonen, men Xiaomi har lagt locket på när det gäller anledningen till uppskjutningen. Att telefonen är spännande på många sätt råder det inget tvivel om, men frågan är hur många som kan tänkas spendera de motsvarande 25 000 kronor som den skulle kosta.