https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-sl-pper-personv-g
558880
Nyheter
Knasbillig

Xiaomi släpper personvåg

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/scale.jpg?itok=qIHiLLVi', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/scale.jpg?itok=FyQmLxpP', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/scale.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
150 kronor för en uppkopplad våg är Xiaomis senaste drag för att ta över världen.

Att Xiaomi har storslagna planer även utanför mobilvärlden känner vi till sedan tidigare. Som ett steg till att kunna erbjuda en mer heltäckande hälsosatsning utöver deras stegräknare Mi Band och löparskor har de nu även lanserat personvågen Smart Scale, som ska säljas för det rejält låga priset på motsvarande 150 kronor.

Vågen pratar dock enbart med mobilen, det vill säga via Bluetooth, och den kan enbart plocka upp användarens vikt, inte fettprocent som exempelvis Withings vågar kan (som å andra sidan kostar tio gånger mer). Tillsammans med tillhörande app kan den även räkna ut BMI om du av någon anledning följer det räknesättet.

Xiaomi lanserade även en egen 4K-TV på 55 tum, den andra generationen från dem, och en " smart grendosa"... med USB-kontakter och överspänningsskydd.