I stil med konceptet Mi Mix Alpha

Xiaomi tar patent på två telefontyper med omslutande skärmar

Rendering skapad av Let's Go Digital med utgångspunkt från Xiaomis patentdokument

Xiaomi må ha skjutit fram lanseringen av konceptet Mi Mix Alpha på obestämd tid, men att man har planer på fler telefoner av samma typ framgår av två färska patent.

Publicerad Uppdaterad

Det är den nederländska sajten Let's Go Digital som nu uppmärksammat att Xiaomi har ansökt om patent på två lösningar för telefoner med skärmar som omsluter nästan hela enheten. Det är WIPO (World Intellectual Property Office) som har publicerat dokument som rör patenten, och Let's Go Digital har skapat renderingar av telefonmodellerna med utgångspunkt från det. Båda telefonerna har en hel del gemensamt med den koncepttelefon som Xiaomi presenterade i höstas kallad Mi Mix Alpha, en telefon vars skärm sträcker sig runt hela telefonen, så när som på en liten panel för kamera och sensorer som löper längs med långsidan på telefonens bakstycke. Mi Mix Alpha skulle börja tillverkas i en begränsad upplaga, men Xiaomi kom för en tid sedan med beskedet att man skjutit fram planerna på den saken. När Mi Mix Alpha kan tänkas bli verklighet är således oklart, och det är förstås inte omöjligt att någon av de två telefontyper som man nu har ansökt om patent på kan vara en ersättare till den ursprungliga Mi Mix Alpha. 

Den första av telefonerna för tankarna till Huaweis vikbara mobil Mate X, och den har till skillnad från Mi Mix Alpha sin panel längst ut på långsidan av telefonens baksida, men består i övrigt helt och hållet av skärmyta. Den andra modellen är desto mer spekatkulär, då den har en skärm som sträcker sig runt telefonen på andra ledden, det vill säga över ena kortsidan. Den telefonen har försetts med en kameramodul i form av ett lite större kamerahål snarare än en hel panel för sensorer och linser. En intressant reflektion man kan göra är att ingen av telefonerna tycks ha några fysiska knappar, men det kan förstås handla om att illustrationerna som Xiaomi har lämnat in är enkla och inte innehåller några detaljer. Huruvida de här telefonerna blir verklighet återstår förstås att se, då ett patent som bekant är allt annat än någon garanti i sammanhanget. 

Källa