Kan vikas på två sidor

Xiaomi visar prototyp på telefon med böjbar skärm i videoklipp

Den som eventuellt tvivlat på att Xiaomi skulle ha en telefon med böjbar skärm på gång kan sluta tvivla. Medgrundaren och vd:n Lin Bin har nu nämligen visat upp en prototyp i ett videoklipp.

Publicerad Uppdaterad

Enheten som Xiaomis medgrundare och vd Lin Bin nu visat upp på Weibo är långt ifrån klar. Det påpekar Lin Bin själv i en text som ackompanjerar inlägget på det sociala nätverket Weibo, där han nu visat upp en tidig prototyp på en smartphone med böjbar skärm från Xiaomi. I klippet ser man Lin Bin sitta med en enhet som från början ser ut som en mindre surfplatta, men som han sedan viker samman till smartphonestorlek. Detta genom att vika in skärmen både på vänster och höger sida, så att mittsektionen utgör en mindre skärm. Gränssnittet anpassar sig dessutom med automatik till den mindre skärmen. 

Kan tänka sig att massproduera den

Lin Bin skriver i inlägget att man kan tänka sig att börja massproducera enheten, om responsen på den blir tillräckligt bra. I vilket skede han väntar sig respons är däremot oklart. Möjligen menar han responsen på själva klippet, eller responsen på en produkt som kan tänkas offentliggöras i ett senare skede. Vi gissar dock att det lär dröja ett bra tag innan telefonen finns på butikshyllorna. Men att Xiaomi har kommit långt i arbetet med en smartphone med böjbar skärm råder det hur som helst inget tvivel om, och den bildläcka som techläckaren Evan Blass visade upp för ett tag sedan föreställde sannolikt just den enhet som Lin Bin nu visat upp. Några närmare specifikationer på enheten har inte avslöjats. 

Källa