Som att stjäla godis från ett barn

Youtube-kanal kom över Pixel 3 Lite-prototyp

Google har uppenbarligen ett problem med läckor. Youtube-kanalen Andro News har nämligen lyckats komma över en fullt fungerande prototyp av den kommande enheten Pixel 3 Lite.

Publicerad Uppdaterad

Vi visste i princip redan allt om Googles Pixel 3-telefoner redan innan de offentliggjordes under den gångna hösten. Dels hade alla specifikationer och mängder av pressbilder redan läckt ut, dels hade telefonen dykt upp ”i det vilda” vid flera tillfällen. Och nu verkar historien upprepa sig, för den ännu osläppta Lite-versionen har nu visats upp i en fullt fungerande prototypversion på Youtube. Det är kanalen Andro News som på något sätt lyckats komma över ett exemplar av telefonen, som man därefter presenterat i ett klipp. Efter att det hela uppdagades så har klippet nu raderats. 

Flera skillnader

Telefonen är till det yttre mycket lik den ordinarie Pixel 3-telefonen, men det finns ändå en rad skillnader. Dels har den ett hölje i plast snarare än i glas, och dessutom får man en klassisk 3,5-millimeters hörlursutgång med den enklare versionen av telefonen. SIM-kortplatsen hittar man på sidan snarare än i underkant av telefonen och frontkameran har bara en lins istället för två. Bakkameran tycks aningen förvånande däremot vara av samma typ som i den ordinarie Pixel-telefonen. Det är oklart vilket chipp som sitter under skalet på telefonen, men det ska vara mindre kraftfullt än det som sitter i Pixel 3. Lagringskapaciteten ligger dessutom på bara 32 GB. I övrigt bjuds 4 GB arbetsminne, ett batteri på 2 915 mAh och en LCD-skärm på 5,65 tum med upplösningen 2 220 x 1 080 pixlar. Det är oklart när telefonen släpps, men den kommer sannolikt inte att vara aktuell för den svenska marknaden. 

Källa