Live

Youtube planerar ny tjänst

Youtube kan ta steget in i den traditionella tv-sändningsvärlden.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Bloomberg kan Youtube potentiellt börja sända live ”kabel-tv”-innehåll från några av de stora medieföretagen. Eftersom fler och fler ”klipper” den traditionella kabeln och istället förlitar sig på webbaserade tjänster, så är det inte så underligt att tv-giganterna letar efter nya metoder för att återigen fånga in sina flyende tittarskaror. 

Diskussioner ska pågå mellan Youtube och stora medieföretag som Comcast/NBC Universal, Viacom, Fox och CBS, men ännu har inga konkreta avtal kommit ut ur förhandlingarna.    

Blomberg skriver att den påtänkta Youtube-tjänsten ska heta Unplugged och att den ska erbjuda specifika innehållspaket, utöver grundpaketet som erbjuds från början (känns det igen?). Tjänsten påstås vara tänkt att dra igång i 2017.  

Att Youtube nu på allvar ser över ”tv-möjligheterna” kan ha att göra med att flera nya aktörer under senare tid gett sig in på marknaden. Sony är där med Paystation Vue, SlingTV lanserades strax efter CES-mässan 2015 och nu har även Hulu meddelat att de vill ge sig in i leken. Live-tv är tydligen framtiden, fast sas det inte att det hörde till det förflutna? 

Källa