AI föreslår bra svar

Youtube vet vad du vill svara – får Smart Reply för kommentarer

Videotjänsten hjälper videoskapare med intelligenta svarsalternativ.

Publicerad Uppdaterad

Google vill göra livet lättare för alla som arbetar med kanaler på Youtube med funktionen Smart Reply. Tanken är att det ska bli snabbare och smidigare för kanalägare att interagera med sina besökare genom att presentera färdiga svarsalternativ som har skapats av en artificiell intelligens som försöker räkna ut vad som är de bästa svaren.

AI:n kommer inte att på egen hand svara på kommentarer, utan enbart presentera klickbara svarsalternativ kanalägaren kan använda för att ge snabb respons eller använda som inledning på ett eget svar.

Smart Reply lanserades ursprungligen för fyra år sedan på andra Google-tjänster, men utvecklarna fick problem att få AI:n att fungera på Youtube eftersom språkbruket skiljer sig från exempelvis Gmail och Android Messenger. Bland annat innehåller "Youtube-språket" oftare hopp fram och tillbaka mellan olika språk, känsloikoner, ASCII-bilder och liknande, vilket krävde att AI:n anpassades för att kunna hantera grammatiken.

Smart Reply kommer dock inte att visas hela tiden. Googles avsikt är att funktionen bara ska dyka upp när AI:n tror att kanalägaren är intresserad av att svara och då enbart med alternativ som är relevanta för hur den personen brukar svara.

Källa