Annons

Svensk smartphone på g

Zound Industries börjar tillverka smartphones

Urban ears-tillverkaren vill upprepa hörlurssuccén med mobiler – och sneglar mot wearables.

Publicerad Uppdaterad

Svenska hörlurstillverkaren Zound Industries släpper snart sina första smartphones. Det avslöjade företagets grundare i Konrad Bergström på ett event som investmentbanken GP Bullhound höll i går, skriver The Guardian

Zound Industries har tidigare nämt att de planerar ge sig in i mobilbranschen, men nu är det klart att lanseringen kommer att ske på elektronikmässan Consumer Electronics Show i januari 2015. Tanken är att förvandla smartphones från ett funktionellt tillbehör till en modeaccessoar –  precis som Zound Industries en gång gjorde med hörlurar, vilket de fick en Guldmobil som Årets företag 2013 för.

Teknikutvecklingen står still
– Teknologiutvecklingen har stagnerat, slår Konrad Bergström fast och menar att när de flesta mobilerna på marknaden egentligen gör det de ska så är det dags att börja tänka i termer av mode, vad som passar till ens stil och outfit för dagen.

– Alla de här sakerna, 4K, bla bla bla, och en gigabyte här och där: telefonen fungerar ju?, säger Konrad Bergström.

Teknologin bakom Zound-luren ska enligt Konrad Bergström vara funktionell men basic och fokus för utvecklingen ligger på innovationer i både mjukvaran och hårdvaran. 

För tekniska prylar inom modebranschen gäller enligt Konrad Bergström andra regler än inom teknikbranschen.

– Det handlar inte bara om teknologi, det är en kombination av teknologi, märke och design, säger han.

Wearables istället för Vertu
Konrad Bergström lovar dock att Zound-smartphonen inte ska bli en överprissatt lyxmobil som Vertu, som han menar har missat användarupplevelsen.

– Titta på våra priser, vi arbetar alltid utifrån en “valuta för pengarna”-ideologi och vi kommer att fortsätta göra det. 

Nästa steg blir det in på wearable-marknaden. Även om Konrad Bergström anser sig redan ha tagit det.

– För mig är hörlurar också wearables, säger han.