Annons

Konrad Bergström

Zounds grundare tvingas lämna företaget

Zound Industries, som ligger bakom varumärkena Urbanears och Marshall Headphones, meddelar att företagets medgrundare Konrad Bergström sagts upp från företaget med omedelbar verkan.

Publicerad Uppdaterad

Zound Industries med dess hörlurar och högtalare med märkena Marshall och Urbanears har vuxit till att bli ett företag med över en miljard kronor i årsomsättning och en börsnotering på gång. Men nu meddelar man alltså att en av medgrundarna, Konrad Bergström, har fått lämna företaget med omedelbar verkan. Enligt Zounds pressrelease ska han ha brutit grovt mot företagets regler genom att ha lämnat ut konfidentiell företagsinformation till utomstående.

Det framgår inte om det rör sig om information kring kommande produkter, om informationen är relaterad till den kommande börsnoteringen, eller något helt annat.

Konrad Bergström har under de senaste åren suttit i företagets styrelse samt lett ett framtidslabb i företaget, och det har redan tidigare förekommit spekulationer om att han skulle vara på väg bort från företaget.

- Det här är en olycklig situation, men baserat på den information vi har var vi tvugna att vidta nödvändiga åtgärder. Konrads handlingar strider starkt mot företagets värderingar och regler, skriver Zounds vd Pernilla Eriksson i pressmeddelandet.

- Ledningen har fullt stöd från styrelsen och nyckelägare av företaget i denna fråga, skriver Tommy Jacobsson, styrelseordförande för Zound Industries.

Källa