Vem blir först ut på marknaden

ZTE presenterar första telefonen med selfiekamera dold i skärmen

Att ha en kamera dold bakom skärmen är hetare än någonsin.

Publicerad Uppdaterad

Nu presenterar ZTE den första faktiska telefonen med selfiekamera som är dold bakom skärmen. Den heter ZTE Axon 20 5G, har en oled-skärm på 6,92 tum och levereras med Android 10. Den har en Snapdragon 765G och finns i två olika modeller, med 6 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagringsutrymme, samt med 8 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagringsutrymme. Det finns även fyra färger att välja mellan: svart, blå, lila och brandgul.

Kamerorna på baksidan är på 64MP + 8MP (120 graders vidvinkel) + 2MP (djup) + 2MP (makro). Det som gör ZTE Axon 20 5G speciell är att det är den första faktiska telefonen som presenteras med en bakom skärmen-kamera, närmare bestämt en 32MP-kamera som med dubbla styrkretsar ska balansera ljusflödet från skärmen för att ta bra bilder. ZTE har även tagit fram nya transparenta material och utvecklat en ny form av pixelmatris för att hantera kameraplaceringen.

Selfiekameran är dessutom inte det enda som ZTE har tryckt in bakom skärmen, där finns även en fingeravtrycksläsare och högtalare.

Det är inte sagt när ZTE Axon 20 5G kommer att finnas tillgänglig, men den går redan att förhandsbeställa i Kina för cirka 2800 kronor och uppåt. Det är inte sagt om eller när telefonen kommer att lanseras internationellt.