https://www.mobil.se/nyheter/zte-ska-g-ra-firefox-mobiler
508874
Nyheter
Mozilla får stöd

ZTE ska göra Firefox-mobiler

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/638613.jpg?itok=dN0kEvxP', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/638613.jpg?itok=fX9bMDnK', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/638613.jpg', w: 686, h: 382, title: ' ' },]
Mozilla döper om Boot2Gecko till Firefox OS och backas upp av flera operatörer och tillverkare.

Mozillas helt webb-baserad mobilsystem går numera under namnet Firefox OS och den första telefon planerar man att släppa i början av nästa år i Brasilien i samarbete med operatören Telefonica.

Vem som ska tillverka den allra första modellen har man ännu inte gått ut med, men ett antal tillverkare och operatörer uppger nu att man ställt sig bakom Mozillas satsning på det nya mobilsystemet som ska kallas Firefox OS. 

Klart är att ZTE kommer stå för några av de tidigaste modeller tillsammans med TCL Communication Technology som idag tillverkar de mobiler som säljs under varumärket Alcatel.

Bland operatörerna som ger sitt stöd till Mozilla kan nämnas Telenor, Sprint, Deutsche Telecom och Telefonica som alla säger att de kommer att sälja telefoner med Firefox OS.

Utöver att alla telefoner kommer att vara baserade på något av Qualcomms Snapdragon-chip har man inte avslöjat några detaljer när det gäller hårdvaran. Tidigare har en represenant för Telefonica uttalat att man siktar på en prisnivå för de första modellerna som ska vara i nivå med javamobiler, alltså lägre priser än de enklaste Android-mobilerna som finns på marknaden idag.