Annons

ANNONS FRÅN ZMARTA.SE

Bästa apparna för en bättre privatekonomi

Det finns mängder av olika appar du kan använda dig av om du vill få en bättre privatekonomi. Här kommer du att få läsa om ett flertal nedladdningsbara applikationer och sajter som du kan använda dig av!

Att ha stenkoll på sin ekonomi är troligtvis något som alla människor strävar efter. I teorin kan det kännas enkelt, men i praktiken är det betydligt svårare. Människor har idag både ett flertal inkomstkällor så väl som flera utgifter. Några har även lån och krediter, avbetalningar, fakturor och annat som man måste ha koll på. Skulle du skriva ner alla inköp på ett papper skulle du troligtvis behöva sitta med pennan i handen hela tiden, men tack vare den moderna tekniken behöver du idag inte göra speciellt mycket själv. Det enda som krävs är att du har tillgång till en enhet där du kan ta dig in på internet eller ladda ner appar av diverse slag.

Finansiella tjänster i mobilen

Allt fler finansiella tjänster är idag mobila. Det betyder att du kan, när som helst, ta upp din telefon och titta på hur din privatekonomi ser ut. Vilken typ av tjänster som erbjuds beror naturligtvis på vilken sida du använder dig av, men det kan vara allt från att ha koll på inkomst och utgifter så väl som vardagliga inköp, lån, autogirobetalningar och mycket mer. Vill du ha bättre koll på din privatekonomi är det dessa som du ska använda dig av. Vi har listat några av de populäraste och bästa apparna/sajterna att använda för en balanserad och god ekonomi.

Bästa finansiella tjänsterna

Dreams - Dreams är en app som du kan ladda ner till Android så väl som till iOS. Appen är mycket bra att använda sig av om du känner att du behöver hjälp med ditt sparande, t.ex. genom att komma igång. I appen kan du fylla i hur mycket du vill spara varje månad, vad du har för mål med ditt sparande och hur lång tid du vill att sparandet ska pågå - resten sköter appen åt dig. Om du vill kan du även koppla in vänner eller familj, så att ni kan spara tillsammans till ett gemensamt mål.

Zmarta.se - Zmarta.se är ingen applikation, utan en webbplats som du kan använda dig av när du vill jämföra olika typer av tjänster. Hos Zmarta kan du jämföra privatlån så väl som elavtal och försäkringar. En jämförelse ger dig en tydligare bild av hur du kan sänka dina kostnader i hemmet, samtidigt som du kan hitta ett samlingslån för en bättre kreditvärdighet.

Tink - Tink är en relativt ny app på marknaden som gör det lättare för dig att se hur och vart du lägger dina pengar. I appen har du möjlighet att koppla ett flertal bankkort eller konton för att på så sätt få en mer samlad bild av din ekonomi. Appen registrerar alla dina köp och placerar dessa i kategorier. Du kan även jämföra boräntor, skapa en budget eller flytta bolån.

Mina Tjänster - Appen Mina Tjänster ser till så att dina abonnemang och prenumerationer kan hanteras från en och samma plats. Appen samlar automatiskt in information om dina abonnemang och låter dig därefter byta eller avsluta avtal snabbt och enkelt.

Matpriskollen - Den största kostnaden i de flesta hem (förutom hyra) är den man lägger på mat. Med Matpriskollen har du möjlighet att jämföra priser och erbjudanden från olika mataffärer i din närhet och du kan dessutom skapa färdiga inköpslistor. Du kan hitta den billigaste oxfilén så väl som det billigaste priset på blöjor.

Sprinklebit - Funderar du på att börja handla med aktier så kan Sprinklebit vara ett alternativ för dig. Den här appen lämpar sig bäst för den som snart ska komma igång med ett smartare sparande, men som ändå känner sig lite osäker på hur man går tillväga. Appen låter dig använda fiktiva pengar för att du ska lära dig hur handel med aktier fungerar och du har också möjlighet att följa och se hur den riktiga börsen rör sig. Appen erbjuder dessutom mycket kunskap och utbildningar. När du känner dig trygg kan du gå över till att använda riktiga pengar på en handelsplattform.

Naturligtvis finns det fler appar och sajter som du kan använda dig av, men förhoppningsvis erbjuder ovanstående appar och sajter dig all information och hjälp du behöver för en bättre privatekonomi.