Tele2

Buffring ett minne blott – Tele2:s 5G gör buffring till museiföremål

Kommer du sakna att vänta på att ditt innehåll laddas – serien, spelet, appen? Eller med nostalgi tänka på när du behövde vänta och vänta och vänta? 5G innebär en helt annan internetkapacitet – och ja, även mindre buffring. Så pass att Tele2 öppnar museum för att uppmärksamma att onödig väntan tillhör historien.

Du har säkert hört talas om att 5G innebär högre surfhastigheter, stabilare uppkoppling och ökad nätkapacitet. 5G öppnar också upp möjligheter för nya tekniska innovationer. Men det är inte många som faktiskt pratar om vad du slipper med 5G – som det där snurrande hjulet, buffringssymbolen, du plötsligt möts av när du kollar på film, eller när du spelar och buffringen förstör allt eller åtminstone fördröjer din upplevelse.  

BUFFRING ÄR UTROTNINGSHOTAT

Tele2 var först i Sverige att lansera ett publikt 5G-nät och alla deras abonnemang kommer numera med 5G. Nu är de även först med att skicka buffringssymbolen till ett eget museum – www.buffermuseum.se – för kommande generationer att häpna över hur det var innan allt fungerade snabbt och stabilt. En påminnelse om hur långt utvecklingen kommit.

Buffermuseum.se är öppet dygnet runt för den som vill beskåda denna utrotningshotade art. Tele2 kommer även att göra en fysisk installation  av buffringssymbolen, som kommer att skänkas till ett befintligtt museum. 

Kommer du att sakna att vänta på att ditt innehåll ska starta? 

VÄRLDENS FRÄMSTA – TELE2:S 5G PRISAT

Organisationen Opensignal rankar i sin rapport 5G Global Mobile Network Experience Award 2022 användarupplevelsen av världens främsta nätverksoperatörer. Tele2 ligger i topp. De uppmärksammas som global ledare för både nedladdnings- och uppladdningshastighet inom 5G, och vann även två priser – för bästa 5G-videokvalitet vid streaming, och som världens bästa telekomoperatör för 5G-videoupplevelser.

SNABB, SNABBARE ELLER SNABBAST

Tele2 erbjuder 5G i alla sina abonnemang för att alla ska kunna dra nytta av och njuta av den nya tidens mobiltelefoni där buffring är historia. 

De har fem abonnemangstyper där de med tre skiftat från att prata datamängd till att fråga dig hur snabbt det ska gå? Snabb, snabbare eller snabbast? Med obegränsad datamängd. 

För den som inte surfar så mycket behåller Tele2 två abonnemangstyper med fast datamängd. Det dröjer alltså ännu lite innan även fast datamängd hamnar på muséet över saker vi inte längre har i våra mobiltelefoner.

Advertisement