Annons från Huawei

Därför är Mate40 Pro bästa smartphonekameran just nu

Kamerorna imponerar åter igen när Huawei lanserar en ny flaggskeppsmobil. Mate40 Pro fick nyligen 136 poäng av den oberoende testorganisationen DxOMark – en indikation på att 5G-telefonen är utrustad med marknadens just nu bästa mobilkamera.

Huawei fortsätter att imponera på prestanda- och kamerafronten, och nya flaggskeppet Mate 40 Pro är ett riktigt foto- och videomonster som bekräftar tillverkarens ledning på mobilkameraområdet.

Telefonen har bland annat en 1/1.28 tum stor sensor med f/1.9. Huvudkamera på 50 megapixel kompletteras av en periskopzoom. Dessutom finns en ultravidvinkel, som Huawei kallar andra generationens Cine Camera, en djupsensor, laser för snabb autofokus och fotolampor. 

När DxOMark testade Mate40 Pro var det såväl det tekniska som den fotografiska upplevelsen som gav telefonen toppbetyg. 

Exponering, färg och textur gav höga poäng, likaså den intuitiva användarupplevelsen för stillbildsfotografering. För videofunktionerna gav viktiga faktorer som autofokus, brus, stabilisering, exponering och zoom höga poäng.

Läs om de fem coolaste funktionerna med Huawei Mate40 Pro.

Skapa kreativa bilder och videor

Kamerorna sitter placerade i en ring på mitten av telefonens baksida. Snygg design med smart utformning för att exempelvis omvänd trådlös ska fungera smidigt.

Styrkan med kamerorna märker man verkligen när man fotografer i utmanande miljöer, där du har stora kontraster mellan det mycket ljusa i bilden och det mörka. Som när man fotograferar ut genom ett fönster – där andra kameror gärna överexponerar, lyckas Mate40 Pro bjuda på detaljer.

Liksom tidigare lanserade Huawei P40 Pro så är Mate40 Pro riktigt bra på att ta bilder i mörker, har periskopzoom och har möjligheten att zooma in till 50 gångers förstoring.

Det är inte bara inom stillbilder som den här Huawei-telefonen imponerar. Tillverkaren tar också stora kliv framåt inom filmning och utnyttjar det kraftfulla chippet till fullo.

Skakreduceringen är så pass bra att filmer blir stabila även när du själv rör på dig. Perfekt för actionfotografen och familjefilmaren där fart och fläkt tillhör vardagen. För att få till skakreduceringen så bra använder Huawei ultravidvinkeln (Cine Camera) för att beskära bilden och kompensera för de skakningar du råkar göra.

Smidigare med Petal Search

Huawei lägger löpande till såväl egna som utomstående appar i det egna AppGallery. Men de har också utvecklat möjligheterna att ladda ner appar som inte finns i appgalleriet. Sökverktyget Petal Search har bara sedan i våras förbättrats.

Petal Search är som andra stora söktjänster där du inte bara hittar appar, utan även webbsidor, nyheter, bilder, video och det mesta. Verktyget hänvisar dig rätt oavsett om appen du söker finns i AppGallery eller på annat håll. Utbudet av tillgängliga appar är brett och det mesta går att hitta och ladda ner.

Huawei Mate40 Pro kommer i svart och silver och kan förbokas hos Tele2 från och med den 2 november. Rekommenderat cirkapris är 12 990 kronor och leveransstart är den 16 november.

Köp den här!