Allt innehåll på sidan är annons
Företag
hej
hoj
huj
1
1
https://www.mobil.se/partner/5-coolaste-kamerafunktionerna-med-huawei-mate-40-pro
569464
Partner
falskt
Annons från Huawei

5 coolaste kamerafunktionerna med Huawei Mate 40 Pro

Nyligen fick Huaweis nya 5G-telefon Mate 40 Pro toppbetyg av den oberoende testorganisationen DxOMark. De höga poängen är tack vare den smarta telefonens innovativa foto- och videofunktioner. Här är några av de coolaste funktionerna.
Publicerad: 3 nov 2020 - 16:36

Huawei Mate 40 Pro bygger vidare på Huaweis starka framåtanda inom mobilkameraområdet. Liksom tidigare är den här telefonen en mästare på att fotografera, och filma, i mörker. Men utvecklingen av kamerorna innebär också en rad coola och smarta funktioner.

1. Dubbelvy när du filmar
Med Huawei Mate 40 Pro kan du filma med den bakre och främre kameran – samtidigt. Hur coolt är inte det?! Resultatet visas i samma bild sida vid sida.

2. Automatisk vidvinkel när du tar selfies
Med hjälp av AI har Mate 40 Pro fått flertalet smarta funktioner. Selfiekameran (det finns två kameror på framsidan) med automatisk vidvinkel är en sådan. Telefonen känner av när det är tre ansikten i bilden och aktiverar automatiskt vidvinkelläget för att alla ska få plats i bildrutan.

3. Stabila filmer även när du går
Telefonen är utrustad med en huvudkamera på 50 megapixel som kompletteras med en periskopzoom. Dessutom har den en ultravidvinkel, andra generationens Cine Camera och det är just denna som bland annat används för att skakreducera när du spelar in videoklipp. Det gör att filmer du tar även när du själv är i rörelse, som på en promenad, blir stabila. Tack vare vidvinkeln kan bilden beskäras och därmed kompensera för skakningar.

4. Snyggare porträtt
Det är inget nytt med porträttlägen där bakgrunden blir suddig och personen lyfts fram. Däremot blir det inte alltid så snyggt och gränsen mellan skärpan och oskärpan i bilden kan kännas onaturlig. Huawei har jobbat på funktionen och det märks – med Mate 40 Pro får vi verklighetstrogen oskärpa i bakgrunden samtidigt som personen du porträtterar blir skarp.

5. Fånga detaljer
Kamerornas styrkor kommer också väl till pass när man bara ska ta ”vanliga” bilder, som vyn inifrån och ut genom ett fönster. Där andra kameror gärna överexponerar, lyckas Mate 40 Pro bjuda på detaljer.

Smidigare med Petal Search
Huawei lägger löpande till såväl egna som utomstående appar i det egna AppGallery. Men de har också utvecklat möjligheterna att ladda ner appar som inte finns i appgalleriet. Sökverktyget Petal Search har bara sedan i våras förbättrats.

Petal Search är som Google Search där du inte bara hittar appar, utan även webbsidor, nyheter, bilder, video och det mesta. Verktyget hänvisar dig rätt oavsett om appen du söker finns i AppGallery eller på annat håll. Utbudet av tillgängliga appar är brett och det mesta går att hitta och ladda ner.

Huawei Mate 40 Pro kommer i svart och silver och kan förbokas hos Tele2 från och med den 2 november. Rekommenderat cirkapris är 12 990 kronor och leveransstart är den 16 november.

Köp den här!