Annons

Fashiontekk

Ett tunt och lätt portabelt batteri som inte blir varmt. Men vad är haken?

I dag är vi många som gör allt med mobilen. Vi är sociala, swishar och googlar. Vi sms:ar, fotograferar och lyssnar på podcasts. Livet är helt enkelt i mobilen. Som ett resultat laddas våra mobiler ur snabbt. Därför har vi på CasePower tagit fram en ny serie portabla batterier där användarvänlighet, minimalistisk design och säkerhet går hand i hand.

CasePower har erbjudit väldesignade och kompakta batterier med smarta funktioner sedan 2001. Men i den nya serien adderar vi till det som marknaden pratar mest om i dag - säkerhet. Så vad är då haken? Det finns ingen, utan förklaringen heter grafen.

Smart material som förhindrar värmespridning

Grafen är 200 gånger starkare än stål och eftersom det bara är ett atomlager tjockt är det även världens tunnaste material. CasePowers nya batteriserie innehåller NanoGtech™ som är tillverkat av grafen. NanoGtech™ är ett smart material med fokus på säkerhet då det minimerar värmespridning inuti batteriet. När en mobil laddas skapas värme på kretskortet. Och när värmen sedan sprider sig till battericellen kan problem uppstå. För när en battericell utsätts för höga temperaturer kan tyvärr olyckor ske, något som rapporteras allt oftare i media. Även små temperaturökningar är skadliga för battericellen eftersom dessa gör att cellen åldras snabbare och kapaciteten påverkas negativt. NanoGtech™ minimerar värmespridningen från kretskortet och tester visar att risken för överhettning minimeras och att livslängden på battericellen förlängs. 

Dessutom är storleken riktig bra då CasePowers nya serie innehåller några av de allra minsta portabla batterierna på marknaden. Serien täcker alla typer av behov, från 6 000mAh-modellen för den som vill ha ett kompakt batteri som ger en full laddning, till 10 000mAh-modellen som är batteriet för resan.

Minimalistisk design och ClickToGo microUSB-kabel

Tack vare den minimalistiska designen är batterierna lätta att använda och ha med sig. Dessutom har CasePowers nya serie en ClickToGo microUSB-kabel som på ett smart sätt sitter fast på batteriet men som också kan tas av. 

Här kan du köpa CasePowers nya serie med portabla batterier: https://www.case-power.com/